Tilburg op vleugels najaar 2018

Een spraakmakend festival met pianisten van internationale naam, gekoppeld aan jong talent uit eigen streek. Gedurende drie weekenden krijgt Tilburg vleugels en presenteert deze stad zich met klassieke muziek aan een breed publiek van zowel fijnproevers als passanten. Aanleiding is de vijfenzestigste verjaardag van Jo Sporck, componist en ereburger van Tilburg.

Hier het overzicht:

Op zaterdagmiddag 29 september is er een karrentocht door Tilburg waar we op zoek gaan naar het pianotalent voor het jaar 2018. Elke jonge pianist in de leeftijd van 8 tot 15 jaar kan hieraan deelnemen.

Een marathonconcert dat duurt tot middernacht is er op vrijdagavond 5 oktober in de Concertzaal van Tilburg. Daarin wisselen pianisten van internationale signatuur elkaar af met pianistiek vuurwerk.

Pianostudenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten uit de klas van Jelena Bazova vertolken op zondagmiddag 7 oktober in de showroom van Pianozaak Van de Sande pianomuziek voor twee, vier, zeven en acht handen.

En dan is er een symfonische afsluiting op zondagmiddag 14 oktober in de Concertzaal van Tilburg. Op het programma naast Mozarts Pianoconcert KV 482 de première van Zindering voor piano en orkest van Jo Sporck.

Bijdragen via crowdfunding of donaties anderszins om dit festival mogelijk te maken, zijn van harte welkom.

De crowdfunding zal 27 december 2017 starten.


Ja, ik wil graag op de hoogte worden gehouden van Tilburg op Vleugels!

Uw naam:

Uw e-mailadres:

Contact Stichting Sporck: info@sporck.nl