WAAROM TILBURG OP VLEUGELS?

Met dit pianofestival worden Tilburg en omstreken getrakteerd op een tot de verbeelding sprekend internationaal festival voor klassieke muziek. Aanleiding voor Tilburg op Vleugels is de 65e verjaardag van de Tilburgse componist Jo Sporck in de herfst van 2018. Met unieke optredens van diverse internationale musici in de prachtige concertzaal van onze stad, zet Tilburg zich op de kaart als een stad die ruimte biedt aan een breed spectrum van muzikale evenementen.

WAT IS ER ZO BIJZONDER AAN DIT FESTIVAL?

Tilburg op vleugels is het eerste meerdaagse festival voor klassieke muziek in onze stad. Door de combinatie van jonge talenten en musici van internationale reputatie willen we een breed publiek bereiken. Om zoveel mogelijk inwoners van de muziek te laten genieten, vinden de programmaonderdelen plaats op verschillende locaties. De uitvoeringen kunnen worden bijgewoond voor een kleine bijdrage en soms zelfs gratis.

HOE GAAT HET FESTIVAL ER UITZIEN?

Op zaterdag 29 september 2018 vindt een ludieke zoektocht plaats naar het pianotalent van Tilburg en omstreken van 2018, met een rijdend podium door de stad. De muziek zal worden uitgevoerd op een aantal centrale plekken in de Tilburgse binnenstad.

Op vrijdag 5 oktober 2018 lossen vier pianisten met internationale uitstraling elkaar af tijdens een pianomarathon. De uitvoerende musici zijn: de uit Duitsland afkomstige Severin von Eckardstein, Bobby Mitchell uit de Verenigde Staten, Daan Vandewalle uit België en Ralph van Raat uit Nederland. Zij spelen spectaculaire fragmenten uit de pianoliteratuur.

Op zondag 7 oktober presenteren studenten en docenten van Fontys Hogeschool van de Kunsten een concert bij Frans van de Sande Piano’s aan de Leharstraat in Tilburg. Zij spelen daar muziek voor 4, 6, 7 en 8 handen, gecomponeerd door Jo Sporck en W.A. Mozart.

Hoogtepunt is het jubileumconcert op zondag 14 oktober in de Tilburgse Concertzaal. Dit concert toont een dubbelportret in de vorm van twee pianoconcerten: van Jo Sporck en Amadeus Mozart, oude en hedendaagse klassieke muziek naast elkaar. Uniek hierbij is, dat de solist in een wisselende rol ook optreedt als dirigent. Op het programma staat de wereldpremière ‘Zindering’ van Jo Sporck en een van de mooiste pianoconcerten van Mozart: Pianoconcert nr. 22 in Es Dur. Antal Sporcken Alexei Kornienko gaan zich wagen aan deze avontuurlijke muzikale uitdaging. Dat doen ze in samenwerking met het orkest Casco Phil uit Antwerpen, bekend door zijn grensverleggende projecten en zijn speciale opvatting van de klassieke orkeststructuur.

WAAROM EN WAARVOOR HEBBEN WE GELD NODIG?

Het festival wordt georganiseerd door de Stichting Sporck. Zij beschikt niet over de middelen om zo’n groot evenement zonder hulp van subsidiegevers en donateurs te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan de zaalhuur, de honorering van het orkest en de pianisten, die we zonder een behoorlijke vergoeding niet kunnen aantrekken. Bovendien willen we de diverse evenementen voor iedereen toegankelijk maken en de entreeprijzen zo laag mogelijk houden. Daarom hebben we naast de subsidies ook jouw donatie nodig om ‘Tilburg op Vleugels’ tot een onvergetelijk evenement te maken.

MAAK ‘TILBURG OP VLEUGELS’ MOGELIJK EN DONEER!

Help ons dit festival mogelijk te maken. Elk bedrag is welkom! U kunt uw donatie direct overmaken op IBAN: NL 96 INGB 000 322 7616, ten name van Stichting Sporck.


Ja, ik wil graag op de hoogte worden gehouden van Tilburg op Vleugels!

Uw naam:

Uw e-mailadres:

Contact Stichting Sporck: info@sporck.nl


Lijst van sponsoren